Ilmalämpöpumpun oma huolto

  Pidennä ilmalämpöpumppusi käyttöikää ja paranna tehokkuutta oikeilla huoltotoimilla!

  Muista huoltaa ilmalämpöpumppuasi, sillä pumpun suodattimet keräävät pölyä ja epäpuhtauksia. Puhdista sisäyksikön suodattimet usein, jotta riittävä ilmamäärä pääsee sen läpi, eikä ilmalämpöpumppusi hyötysuhde pienene. Näin pidät myös huoneistosi sisäilman puhtaampana.

  Ulkoyksikkö on jatkuvasti altis säälle ja vuodenaikojen muutoksille. Silloin tällöin kannattaa tarkistaa, miltä ulkoyksikkö näyttää ja poistaa roskat sen ympäriltä. Talvella on hyvä pitää huoli siitä, ettei laite hautaudu lumeen. Laite tarvitsee ilmaa, ja mikäli lunta kertyy laitteen ympärille paljon, ei se pysty enää toimimaan halutulla tavalla.

   Noin nollassa asteessa ulkoyksikkö voi huurtua. Ulkolämpötilan muuttuessa jään tulisi sulaa ulkoyksikön ympäriltä itsestään. Mikäli näin ei tapahdu ja jäätä on huomattavan paljon, pysäytä laite ja ota yhteyttä laitetoimittajaan tai huoltoon.

   Syksyisin ilmalämpöpumpun riesana taas ovat puista pudonneet lehdet. Ne kannattaa käydä silloin tällöin pyyhkäisemässä pois.

   Ilmalämpöpumpun ulkoyksikölle on markkinoilla tarjolla suojakoteloita. Ne on suunniteltu oikein eivätkä haittaa pumpun toimintaa. Omatekoisen suojuksen vaarana on se, että ulkoyksikön riittävä ilmansaanti vaarantuu.

   Kun ilmalämpöpumpun huolto ei riitä Ilmalämpöpumpun omistajan kannattaa olla yhteydessä heti ammattilaiseen, mikäli epäilee laitteen toiminnassa olevan vikaa. Maallikko ei saa missään nimessä ryhtyä sitä itse korjaamaan.

   Kiireellistä huoltoa tarvitaan, kun…

   • Ilmalämpöpumpun sisäyksiköstä tulee epämiellyttävää hajua.

   • Ilmalämpöpumpun teho on hiipunut eikä laite lämmitä kunnolla.

   • Ilmalämpöpumppu pitää tavallisesta poikkeavaa ääntä.

   • Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön kenno on jäätynyt ja lämpöpumppu ei sulata automaattisesti.

   • Ilmalämpöpumpun sisäyksiköstä vuotaa vettä.